El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) presenta l’exposició “Una MIRada a l’espai. Cinema i astronàutica”, que mostra la història de l’estació orbital Mir durant els seus 15 anys de vida, en un context de cursa en la descoberta de l’espai durant la Guerra Freda.

Dins de la programació de l’ESPAId’ARTS del mNACTEC, “Una MIRada a l’espai” vol reflexionar també sobre les relacions d’intercanvi entre ciència i ciència-ficció, mostrar les aportacions de la tecnologia espacial a la vida quotidiana i presentar les missions actuals i futures d’exploració de l’espai.

Una rèplica a escala real de la primera Mir, creada per Grup MEDIAPRO per al rodatge del film Sergio & Serguéi i cedida al mNACTEC, permet als visitants descobrir l’interior de l’estació espacial i experimentar en la pròpia pell com era la vida dins de la Mir.

L’exposició ocupa una superfície de 250m² i es composa de la rèplica de l’estació orbital Mir, que ocupa l’espai central; panells informatius que desenvolupen els àmbits de la mostra, i diversos interactius: com és la vida a l’estació Mir, “l’univers friki” en relació a la ciència-ficció i un interactiu 3D gentilesa de l’Agència Espacial Europea amb una visita guiada per l’Estació Espacial Internacional (ISS).

“Una MIRada a l’espai” ha comptat amb la col·laboració de Grup MEDIAPRO i la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología – Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades. L’Agència Espacial Europea hi ha col·laborat amb la cessió d’imatges de l’espai i vídeos explicatius de l’ISS.