Els serveis educatius del MNACTEC han creat diverses propostes didàctiques al voltant de l’exposició, que inclouen:

Descobrim l’estació espacial Mir
Cicle superior d’educació primària. Com es viu a l’espai? Per què serveix una estació espacial? Com dormen els astronautes? La visita a l’estació espacial Mir ens permet descobrir com es viu i quines activitats es fan a dins d’una estació espacial, a través d’una maqueta a mida real de l’antiga estació espacial orbital Mir. A més, podrem conèixer quines investigacions es fan a l’espai i la seva aplicació a la vida quotidiana.

Mir i…acció!
Cicle superior d’Educaciò Primària. Visita dinamitzada amb actors, que permet descobrir com era la primera estació espacial orbital, la Mir, i com es viu dins d’una estació espacial. Els/les alumnes podran participar activament en la creació de tres escenes de la vida a la MIr, tot veient la quantitat de persones i professionals implicades en fer una pel·lícula.

Una MIRada a l’espai. Cinema i astronàutica
ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Quines relacions hi ha entre la ciència i la ciència-ficció? Com es viu a dins d’una estació espacial? Quins tipus d’investigacions s’hi duen a terme? La visita guiada a l’exposició “Una MIRada a l’espai. Cinema i astronàutica” ens permet treballar aquestes qüestions.
La maqueta a mida real de l’antiga estació orbital Mir ens permet viure i imaginar-nos com és el dia a dia dels cosmonautes, des de les seves activitats personals (alimentació, higiene i salut) fins a les condicions de treball i el tipus d’activitats que fan. També coneixerem les investigacions que duu a terme l’Agència Espacial Europea i com és l’actual Estació Espacial Internacional.

La Mir, un viatge de pel·lícula!
ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.Visita dinamitzada amb actors, per conèixer com era la primera estació orbital, la Mir, i alhora descobrir algunes de les professions que hi ha darrera la gran pantalla. Els i les alumnes seran protagonistes en tres escenes de la vida de la Mir, al mateix temps que desenvolupen una activitat de creació col·lectiva de divulgació científica.